Hva er et papanicolaou smear?

Kvinner er avhengige av mange forskjellige screenings for å opprettholde sin generelle helse og velvære. En slik gynekologisk screening som de fleste kvinner engasjerer seg i, er Papanicolaou-smeten, eller eller Pap-smøring, test. Den primære funksjonen til denne testen er å samle og behandle cellene i ectocervix, eller halsen av livmorhalsen, og avgjøre om de er sunne eller ikke.

Også kjent som en pap-test, smurtest eller cervical smøring, er en Papanicolaou-smurtest en av de beste måtene å forebygge eller diagnostisere livmorhalskreft. Eksamen brukes til å oppdage tilstedeværelsen av både premaligne og ondartede celler i ectocervix. Testen er oppkalt etter den greske legen som oppfant det, Georgios Papanikolaou.

Før du mottar et Papanicolaou-smør, anbefales en pasient vanligvis å planlegge prosedyren i løpet av en tid hun ikke vil bli menstruerende. Sterk blødning kan forandre resultatene av testen, skjule cellene som må vurderes. En pap smear kan imidlertid utføres under lysblødning.

Under eksamen forventes pasienten å disrobe og sette på sykehuskjole. Hun legger seg på bordet, legger føttene i stupene festet til bordet. Legen vil da sette inn et spekulum, eller plastverktøy, inn i vagina for å få tilgang til livmorhalsen. Han eller hun vil da samle cervixcelleprøver gjennom den ytre åpningen av livmorhalsen med verktøy som en Aylesbury-spatel og en endocervisk børste eller en plastfrøet kost.

Etter at prøvene er samlet, legger legen dem på en glidelås for behandling. Prøvene vil da bli sendt til legens laboratorium for undersøkelse. Prøver kan først forhåndsskjermes av en datamaskin for å oppdage abnormiteter. Hvis cellene krever videre studier, sendes de til en laboratorietekniker for videre undersøkelse.

Laboratorie teknikere vil flekke cellene med et fargestoff. Dette vil tillate ham eller henne å se cellene tydelig gjennom et mikroskop. Hvis Papanicolaou-smøresultatene er normale, er det ikke nødvendig med ytterligere tiltak. Unormale resultater, som kan indikere infeksjon, kreft eller andre mulige problemer, rapporteres til pasientens lege. Resultatene som anses unormale, er ikke nødvendigvis av ondsinnet karakter.

Få bivirkninger er involvert etter en Papanicolaou-smøring. Under eksamenen kan pasientene føle seg lite smerte, alvorlig smerte eller ingen smerte i det hele tatt. Noen pasienter opplever mild magekramper som ligner på ubehaget de kan oppleve under menstruasjonen. Spotting, eller veldig lett blødning, kan også forekomme.