Hva er et naturlig antihistamin?

Et naturlig antihistamin er et stoff som finnes i naturen som kan kjempe mot histaminer i blodet. Antihistaminer kan behandle allergier, forkjølelse og bihuleproblemer ved å blokkere histaminer og lindre symptomer forårsaket av overskytende histaminer i blodet. Noen av de vanligste naturlige antihistaminer inkluderer butterbur, kamille og stikkende nål.

Histaminer er en forsvarsmekanisme som brukes av kroppen for å beskytte mot organismer som det ser ut som en trussel. Når et allergen oppstår, frigjør kroppen histaminer i blodet for å bekjempe den oppfattede inntrenger. Noen mennesker utvikler en allergisk reaksjon på overflod av histaminer i blodet. Vanlige allergi symptomer inkluderer komprimerte luftveier, rennende nese, kløe, hudutslett, hevelse eller vannholdige øyne. Naturlige antihistaminer kan bekjempe en allergisk reaksjon og kan hjelpe dem som kjemper med sesongmessige eller kroniske allergier.

Noen sesongbestemte allergikere synes at smørbur fungerer så vel som reseptbelagte stoffer for å lette tett nese og tilstoppede bihuler som følger med allergier mot gress eller pollen. En stor fordel med dette naturlige antihistaminet over dets kjemiske motstykker er at butterbur ikke forårsaker døsighet, et betydelig problem med mange allergiske legemidler mot allergi. Butterbur er vanligvis tatt i kapselform og kan konsumeres regelmessig for å motvirke kroniske problemer.

Knuste blomster fra kamilleplanten produserer naturlige antihistaminoljer som kan fungere for å helbrede allergier som påvirker huden. Kløe, utslett og hevelse kan reduseres eller elimineres ved å bruke en aktuell salve som inneholder kamille ekstrakt. Mild antihistaminegenskaper kan også finnes i echinacea, som noen ganger kombineres med kamille i te eller kald behandling.

Stikkende nettle er et annet populært naturlig middel som er kjent for å begrense produksjonen av histaminer når de tas inn. Stikkende nakkebehandlinger inkluderer ekstrakter laget av tørkede blader. Te kan gjøres fra nedsenking av tørket løv i varmt eller kokende vann, og blandingen av urten med alkohol danner en tinktur av stikkende. Som navnet antyder, har stikkende neseblader små hår som stikker når de berøres. Oppvarming av stikkende blad ødelegger disse stikkende hårene.

Noen mindre vanlige naturlige antihistaminer inkluderer basilikum, bromelain og quercetin. De fleste av disse urter adresserer reaksjonen på histaminer og tilbyr antioksidantegenskaper som bidrar til å motvirke giftstoffer. Når det tas regelmessig, kan basilikumtilskudd kontrollere kroniske allergi symptomer. Bromelain kan hindre allergiske reaksjoner som resulterer i hevelse av leppene eller andre ansiktsområder. Quercetin kan hjelpe med allergi symptomer ved å hemme frigjøring av histaminer, bidrar til å lindre rennende nese og kløende, vannet øyne.