Hva er et miltinfarkt?

Et miltinfarkt er vevdød i milten forårsaket av forstyrrelser av oksygenforsyningen for dette organet. Behandlingen av denne tilstanden innebærer å overvåke pasienten for tegn på komplikasjoner og intervenere om nødvendig med kirurgi og andre behandlinger. Mange pasienter kan beholde miltene, avhengig av omfanget av oksygenmangel og andre faktorer. Vanligvis, jo tidligere behandling, desto bedre blir pasientens utfall.

Miltinfarkt oppstår når en blokk langs miltåren eller en av dens grener utvikler seg. Dette kan være et resultat av en koagulasjonsforstyrrelse eller en underliggende infeksjon. Pasienten opplever vanligvis akutt smerte i magen øverst til høyre og kan føle seg kvalm på grunn av smerten. En lege kan be om medisinsk bildebehandling for å avgjøre hva som skjer. Vevsdød vil være synlig på studien, som vil bløde, okklusjoner og andre problemer.

Umiddelbar behandling for miltinfarkt er vanligvis smertelindring for å holde pasienten komfortabel. Saken kan være kirurgisk dersom milten virker infisert eller abscessert, eller hvis det er blødning i magen. Kirurgen kan være i stand til å tilnærming ved hjelp av minimalt invasive teknikker for å begrense arrdannelse og redusere healingstid. Ved operasjon vil legen avgjøre om milten kan bevares. Hvis det er mulig, fjerner kirurgen døde vev og legger milten på plass. Vaskulære reparasjoner for å løse blødninger og andre problemer kan utføres samtidig.

Personer med koagulasjonsforstyrrelser er mer utsatt for problemer som miltinfarkt, sammen med alvorlige forhold som lungeemboli. Disse pasientene bør være oppmerksom på tidlige symptomer på nød. Infeksjoner som er kjent for å forårsake koagulasjonsproblemer og okklusjoner, er også en grunn til bekymring. Legene kan for eksempel overvåke pasienter med cytomegalovirus, med særlig forsiktighet, slik at de kan identifisere problemer som infarkt så tidlig som mulig.

Etter at et miltinfarkt er løst, må pasienten føle seg mye mer komfortabel. Hvis milten ble fjernet, kan det hende at noen livsstilsjusteringer trengs, og pasienten må være forsiktig med å strekke eller strekke seg over magen til kirurgisk område er helt helbredet. Kirurgen kan gi råd om når du skal gjenoppta normale aktiviteter, og om det er behov for kosttilskudd. Vanligvis behøves klare væsker umiddelbart etter miltinfarktkirurgi, og pasienten kan gradvis gjøre dietten mer kompleks, inkludert mer faste stoffer og et bredere utvalg av matvarer.