Hva er et krasj diett?

I et forsøk på å gå ned i vekt, vil noen prøve noe, inkludert uønskede vekttapsmetoder som krasj diett. Et krasj diett er en diett som begrenser kaloriforbruket sterkt. Faktisk begrenser disse diettene ofte kaloriinntaket så mye at dieter grenser til sult. I motsetning til nesten sultende seg, er dieters lovet dramatisk vekttap på bare dager eller uker. For eksempel kan et crash diett tilby dieters sjansen til å miste 10 til 20 pounds på bare fem til syv dager og enda mer i de kommende ukene.

Det er mye å bekymre seg for med krasjdyping, da det frarater en person av næringsstoffene og kaloriene hun trenger for optimal helse og overlevelse. Mange mennesker tenker på kalorier negativt, men en person trenger faktisk et visst antall kalorier for å opprettholde grunnleggende kroppsfunksjoner, for eksempel puste. Når en person bruker for få kalorier på grunn av kosthold, kan hun faktisk sette helsen sin i alvorlig fare. Mange dietter krever at en person forbruker færre enn 1200 kalorier per dag, og noen til og med går så lavt som 700 eller 800 kalorier daglig. For den gjennomsnittlige personen er dette ganske enkelt ikke nok kalorier.

En person på en krasj diett kan oppleve symptomer knyttet til svært lavt kaloriinntak. For eksempel kan hun oppleve hodepine, svimmelhet og irritabilitet, hun kan føle seg kvalm og ha diaré også. Noen mennesker har gassproblemer mens andre faktisk kan få vekt på denne typen diett. Med fortsatt slanking kan en person utvikle mangler i viktige næringsstoffer, og organene hennes kan begynne å vise tegn på belastning, dette gjelder spesielt for nyrene og leveren. Kroppen hennes kan til og med begynne å brenne muskler og andre vitale vev, og hun kan sette seg i fare for osteoporose.

Foruten de helserisikoen som er involvert i krasj diett, kan en person oppleve andre problemer med denne type diett. Ofte er det første vekttapet delvis vannvekt. Etter hvert som tiden går, håper hun kanskje å miste mer, men vekttapet hennes kan ligge av eller stoppe helt. Ofte skyldes dette at kroppen begynner å tro at det er sultende og arbeider for å lagre noen ekstra kalorier som ikke brennes hver dag.

Det er bedre måter å gå ned i vekt ved siden av farlig slanking. De fleste eksperter anbefaler å spise et sunt, velbalansert kosthold som inneholder mye frukt og grønnsaker samt vann. De anbefaler også å trene i 30 til 45 minutter hver dag, med legens godkjenning, og begrense søtsaker, fett og oljer. I tillegg bidrar det til å redusere vekttapet sammen, og redusere kalorier med trygge nivåer, og en lege bør kunne anbefale en sikker mengde kaloriereduksjon. Alternativt vender mange mennesker seg til vekttapskalkulatorer på Internett for å finne ut hvor mange kalorier de trenger per dag og hvor mange de sikkert kan kutte for å oppnå målet sitt vekttap.