Hva er et fordøyelsesenzym?

Et fordøyelsesenzym hjelper i sammenbrudd av mat til mindre partikler som kan absorberes av kroppen. Fordøyelsesenzymer finnes i hele fordøyelseskanalen, fra spyttkjertlene, gjennom magen til tynntarmen. Disse enzymer finnes i både dyr og mennesker, selv om de er tilstede i forskjellige nivåer av konsentrasjon og styrke.

Det er fire hovedsted for fordøyelsen i menneskekroppen, og hver plassering har en annen kjertel som skiller ut et annet fordøyelsessystem. Munnhulen, eller munnen, magen, tolvfingret eller tykktarmen, og jejunum eller tynntarm er steder i fordøyelsessystemet hvor enzymer utskilles.

I munnhulen, eller munnen, blir fordøyelsessystemet utsatt av spyttkjertlene. Disse enzymene bryter ned stivelse til sukker. Disse første nivå fordøyelsesenzymer blandes inn med spytt og handler raskt for å starte denne kjemiske prosessen i den første fasen av fordøyelsen.

I magen er det kjertler som er ansvarlige for balansen av enzymer som er ansvarlige for å bryte ned proteinmolekyler i peptider. Bukspyttkjertelen er ansvarlig for fordøyelsesenzymer i tykktarmen, som spiller en kritisk rolle i frigjøringen av fordøyelsessystemet. Enzymer fra bukspyttkjertelen bryter ned stivelse til sukker, lipider eller fett i fettsyre og glykogen og peptider i aminosyrer. Disse kjemiske reaksjonene må forekomme i tykktarmen, slik at kroppen kan absorbere disse viktige byggesteinene for celler gjennom hele kroppen. Kjertlene gjennom tynntarmen kontrollerer frigjørelsen av enzymer som bryter ned sukrose i glukose og fruktose, begge sukkerarter som kreves av kroppen.

Uten riktig og rettidig frigjøring av fordøyelsesenzymer ville kroppen ikke kunne konvertere mat til materialer som kan absorberes gjennom tarmenes vegger og inn i blodstrømmen. Næringsverdien fra maten ville ikke bli absorbert før maten forlot kroppen, noe som resulterte i alvorlig sykdom. Hver av kjertlene som utskiller fordøyelsesenzymer spiller en kritisk rolle i opprettholdelsen av helse, riktig fordøyelse og absorpsjon av mat.

Symptomer på problemer med frigjøring av fordøyelsesenzymer inkluderer tilbakevendende fordøyelsesproblemer, raskt vekttap og total tretthet. Hvis du opplever noen av disse symptomene regelmessig, kontakt legen din. Det finnes flere laboratorietester som raskt kan avgjøre om problemet er relatert til frigjøring av fordøyelsesenzymer, og behandlingen kan starte umiddelbart.