Hva er en xanax & undefinedundefinedreg; bar?

En Xanax®-bar er en to milligram tablett av Xanax®, en reseptbelagte medisin som brukes til å behandle angstlidelser og relaterte tilstander. Xanax® er kjent som alprazolam, og er tett kontrollert medikament på grunn av bekymringer for overgrep, og Xanax®-stenger er vanligvis bare foreskrevet for pasienter med et påvist behov for stoffet i dette formatet.

Xanax®-baren er den høyeste enkeltdosen av dette legemidlet, med unntak av en tre milligram forlenget utløsertablett. Baren er skåret i fire seksjoner, og designet for å bli brutt opp av brukeren. Pasienter kan ta en hel bar hvis de har blitt foreskrevet en to milligram dosering, men mer vanlig bruker de disse scoretablettene for doseringskontroll. Det kan være billigere å kjøpe Xanax® i stolper og bryte dem opp etter behov enn å kjøpe tabletter i mindre doser, for eksempel kvart, halv og full milligram tabletter.

Xanax®-stenger er hvite avlange tabletter med “XANAX” stemplet over baren, og tre partielle score gjennom tabletten som brukes som retningslinjer for pasienter som har tenkt å bryte medisinen opp i flere doser. Generiske versjoner av stoffet kan komme i forskjellige farger, med forskjellige markeringer stemplet på linjen. Pasienter bør være oppmerksomme på at farmasøytene har en tendens til å fylle resepter med generiske legemidler, med mindre reseptet angir noe annet, så hvis medisinen ikke ser ut som forventet, bør de spørre apoteket for å bekrefte at stoffet ble dispensert som bestilt, generiske versjoner kan se annerledes ut, Men de er farmakologisk ekvivalente.

Dette legemidlet bør brukes som anvist, med omhu for å unngå å ta doser for tett sammen. Dette kan være farlig for pasienten, og det kan føre til at en pasient når den daglige foreskrevne grensen før slutten av dagen. Som med andre forskrifter, bør en Xanax®-bar ikke overføres til noen andre.

Pasienter som bruker Xanax®, kan uttrykke sin dose i form av “barer om dagen”, spesielt hvis de har høye doser av medisinen. Fordi Xanax® har potensial til å være svært vanedannende, er det viktig for pasienter å diskutere dosering hos legene. Det er ingen terskel for å avgjøre avhengighet, en pasient kan oppleve det på en Xanax® om dagen, mens andre kanskje ikke, for eksempel. Tegn på at en pasient kan oppleve avhengighet, kan inkludere bruk av flere barer per dag enn foreskrevet, opplever stress hvis et resept går ut før det kan fylles på igjen, eller skjule bruk fra venner og familiemedlemmer.