Hva er en transversal brudd?

Mange forskjellige typer brudd eller ødelagte bein kan forekomme. En av disse er en tverrfraktur, noe som betyr at beinet er helt ødelagt på en måte som er vinkelrett på måten beinet løper på. For å forstå dette kan en person strekke ut armen og vurdere de to hovedbenene i underarmen. En hånd på sin side over, i stedet for opp og ned, kan underarmen brukes til å indikere en forestillet beinbrudd. I hovedsak går pause helt over benet, og beinet skilles i to deler.

Ofte resulterer en tverrfrakt fra et direkte slag, men det kan også noen ganger oppstå når folk gjør ting repetitivt, som å løpe. Når brukket oppstår, kan beinet helt eller delvis ikke stå helt opp. Virkningen av skaden kan føre til at benet skiller seg, slik at den delen er feiljustert og må reduseres eller settes sammen igjen.

Behandling kan innebære enten en åpen eller lukket reduksjon før området gis en kast, når dette er mulig. I den åpne reduksjonen må en medisinsk faglig kirurgisk sette benet sammen igjen, og de kan bruke ting som metallpinner, plater eller skruer slik at beinet vil holde seg på plass og helbrede helt. Den lukkede reduksjonen kan fortsatt kreve anestesi fordi det kan være svært smertefullt å erstatte benet riktig fra en ytre og ikke-kirurgisk stilling.

Vanligvis kreves støping om reduksjon oppstår, fordi en full pause over benet kan ta lang tid å helbrede. Mengden tid pause tar for å helbrede kan variere, men det er ikke uvanlig for noen tverrfrakturer å kreve flere måneders rekreasjon før beinet er i stand til å helt strikke seg sammen igjen.

Når brukket er stengt, og beinene ikke har brutt huden, kan det være vanskelig å fortelle naturen og alvorlighetsgraden av pause. Det kan være en ekstremt risikabel situasjon som involverer ikke bare bein, men nerveskade. En røntgen er vanligvis det viktigste diagnostiske verktøyet for å vurdere skade, og dette kan etterfølges av reduksjon av kirurgisk eller ikke-kirurgisk type, avhengig av omfanget av skaden.

En ting som kan holde mange av disse bruddene relativt på plass, er når de bare involverer skade på et enkeltben. I underarmen er det for eksempel to bein, ulna og radius. Hvis bare en av disse beinene har en tverrfraksjon, kan den andre hele beinet gi stabilitet slik at brukket forblir lukket. På den annen side, hvis begge bein bryter, som kalles en sammensatt brudd, er det stor stor sannsynlighet for at beinene gjennomtrer huden på grunn av total mangel på beinstabilitet i armen, men det er virkelig avhengig av skaden.

Denne typen brudd er en veldig alvorlig brudd i beinet. Det er sannsynlig å være ganske smertefullt, spesielt før offeret mottar medisinsk hjelp. Enhver form for brudd krever umiddelbar legehjelp, noe som vil gi den beste muligheten til å sette beinet om nødvendig.