Hva er en tarminfeksjon?

En tarminfeksjon er enhver infeksjon forårsaket av virus, bakterier eller parasitter som påvirker mage-tarmkanalen i kroppen. Små organismer kalt patogener er ansvarlige for å forårsake sykdom og infeksjoner i mage og tarmkanal også. Vanlige symptomer som følger med enhver type tarminfeksjon inkluderer vanligvis kvalme, oppkast og diaré.

Rotavirus er en virusinfeksjon som oppstår når noen kommer i kontakt med infiserte menneskelige avføring. Det påvirker hovedsakelig barn som er unge og finnes ofte i skoler, daycares eller hjemme som har små barn. Mens denne virale tarminfeksjonen vanligvis ikke krever behandling, kan feberen ledsaget av oppkast, diaré og magesmerter vare opptil en uke.

Hepatitt A er et virus som påvirker personer som har spist fisk fra forurenset vann eller mat som er blitt dyrket i forurenset jord. Å dele mat og drikke med en forurenset person, dele hypodermiske nåler og ha samleie er alle måter å spre Hepatitt A-infeksjonen. Hepatitt A kan forårsake leverskade og de som er smittet, forblir vanligvis under legeomsorg.

Salmonella er en bakterie som forårsaker en infeksjon i tarmene. Det er forskjellige stammer av denne bakterien som kan forårsake milde til alvorlige problemer som involverer kvalme, oppkast, diaré og alvorlige magekramper. Å spise underkokt kjøtt eller produkter som kommer fra et forurenset dyr, forårsaker kalmonellaforgiftning.

Escherichia coli, vanligvis referert til som E. coli, kommer også i forskjellige stammer som Salmonella. En spesifikk stamme av E. coli som er den farligste kommer fra forurenset storfe. Å spise underkokt biff og forbruker meieriprodukter eller juice som ikke er pasteurisert, plasserer en person i fare for å få kontrakt på E. coli-bakteriene.

Staphylococcus er en bakterie som forårsaker matforgiftning. Å tillate mat å sitte ved romtemperatur forårsaker toksiner å bygge opp og produsere denne bakterien. Andre typer bakterielle infeksjoner inkluderer Listeriosis, Clostridium difficile, Campylobacteriosis og Shigellosis.

En parasittisk infeksjon i tarmene kan innebære ormer som er store nok til å bli sett med det blotte øye eller småprotozoer eller amoeba, som kun kan ses ved hjelp av et mikroskop. Båndorm, rundorm og flukes lever i tarmene og spiser av maten vi spiser, og forlater ofte oss underernærte. Protozoer og amoeba er så små at de er i stand til å migrere til ulike deler av kroppen gjennom blodbanen og er veldig farlige. En person som er smittet med en parasitt, må behandles med legehjelp.

En tarminfeksjon av noe slag kan vanligvis unngås. For å unngå å bli smittet, er det viktig å vaske, forberede og tilberede alle matvarer riktig for å drepe virus og bakterier. Vask hendene grundig før og etter å komme i kontakt med mat eller en forurenset person kan drepe av infeksjonen før den starter. Hvis en person blir smittet, vil de fleste infeksjoner rydde opp på egen hånd med riktig hvile og hydrere kroppen. Små barn, eldre og personer med svekket immunforsvar er mer utsatt for å oppleve alvorlige symptomer som kan føre til døden hvis de ikke behandles.