Hva er en tannkjøtt utslett?

Et tannkjøttutslett er et av symptomene på tannkjøtt som babyer ofte opplever. Det kan skyldes overdreven kratt, noe som fører til utslett rundt haken og det generelle munnområdet. Noen babyer utvikler bleieutslett på grunn av tenner, og utslett vil ikke gå vekk før det blir behandlet eller tennene stopper. Å overleve symptomene på tennene kan hjelpe med utslett, men det finnes også måter å behandle hver type tannhudslag.

Det er ofte telltale tegn på tannkjøtt, og foreldre kan bidra til å lindre smerten hvis de kan gjenkjenne dem. Til å begynne med dråper babyer ofte mer enn vanlig. De er også ofte mer masete, spesielt ved måltidstider når de kan nekte å spise i det hele tatt. Mange babyer tygger på alt de kan komme inn i munnen for å prøve å finne lettelse, og noen ganger biter de søsken og foreldre i prosessen. Tannkjøttet svulmer, og det er ofte lett å se tennene under.

Når det oppstår tenåringer, kan det forekomme utslett på babyens hud. En form for tannkjøttutslett er en kasteende utslett. Som navnet antyder, er utslett et resultat av drooling rundt munnområdet. Det kan også strekke seg til nakken og brystet. En kasteutslett består av røde støt som heves på huden. Den enkleste måten å behandle kaste utslett er å holde babyens ansikt, nakke og bryst tørt.

Behandling av tannkjøttet selv er en annen måte å bidra til å redusere eller eliminere tannkjøttutslett. Cool teething ringer og seige rør kan ofte gi lettelse til en tannbarn. Noen foreldre bretter isbiter i klut for at deres babyer skal tygge på eller gni mot tannkjøttet, noe som hjelper til med smerte og hevelse. Foreldre gni ofte tannkjøttet med fingrene for å hjelpe sine babyer med kløen som følger med tennene. I mer alvorlige tilfeller kan barnets ibuprofen brukes til å redusere smertelindring.

Noen babyer reagerer på tennene ved å utvikle bleieutslett eller ha eksisterende utslett blusser opp. Teething utslett som dukker opp som bleieutslett består av røde hevede støt på babyens skinker. Det er flere kremer og salver tilgjengelig for behandling av bleieutslett som må påføres ofte til utslett rydder. Noen foreldre har funnet suksess, bare å la babyene gå uten bleie i en time eller så for å berolige utslettet, og når babyen har på seg en bleie, jobber foreldrene hardt for å forandre ham eller henne så snart det er vått. Det finnes også helt naturlige balsamer med aloe vera for å helbrede bleieutslett som ikke inneholder kjemikaliene som finnes i noen kommersielle kremer.