Hva er en systolisk hjerteklump?

Et hjertemormer er en ekstra lyd som oppstår mellom hjerteslag og kan generelt oppdages med et stetoskop. Murmurer er klassifisert som diastoliske, systoliske og kontinuerlige, avhengig av når de skjer i hjerteslags syklusen. Et systolisk hjertemørk oppstår når musklene trekkes sammen og skyver blodet ut av hjertet. Den begynner før eller under den første lyden av hjerteslag og slutter før eller under den andre lyden.

Flertallet av hjertemormer er uskyldige, og mange barn diagnostiseres med en murmur på et eller annet tidspunkt i livet. Murmurer kan også skyldes faktorer som høyt blodtrykk, anemi, graviditet, feber og en overaktiv skjoldbrusk. De fleste av disse mumler forsvinner på egenhånd, og selv om de forblir, krever det ingen behandling.

En systolisk hjerteklump kan være uskyldig eller unormal. En rutinemessig eksamen med et stetoskop kan vanligvis oppdage forskjellen. Når en murmur er tilstede, vil legen sjekke lengden på murmuren, når og hvor den oppstår, og hvis den har høy, middels eller lav tonehøyde. Han vil også se om lyden kan bli hørt i nakken og ryggen, så vel som brystet, og hvis en endring i pasientens stilling påvirker murmuren. Eksamen vil også omfatte å bygge en pasienthistorie og lete etter eventuelle andre tegn på hjertesykdom, som blueness av hud, kortpustethet, svimmelhet og svimmelhet.

Hvis en unormal murmur ser ut til å være til stede, vil pasienten generelt bli henvist til en kardiolog. Ekstra tester, for eksempel elektrokardiogram (EKG) og ekkokardiografi, brukes til å bekrefte den første diagnosen og avgjøre hva som forårsaker uklarheten. En EKG registrerer hjertets elektriske aktivitet og viser hjerteslagets hastighet og rytme. Ekkokardiografi bruker lydbølger for å skape et bilde av hjertet som avslører hvordan ventiler og kamre fungerer. Behandling av en unormal murmur involverer vanligvis ikke å behandle murmuren selv, men den underliggende fysiske årsaken.

Legen vil klassifisere murmuren på en skala fra en til seks, avhengig av støynivået. En 1/6 murmur er svak mens en 6/6 murmur er veldig høyt. En systolisk hjerteklump er klassifisert som et utkastningsmør, som kommer fra ventiler og omgivende strukturer, eller en opprivende murmur som oppstår når blodet strømmer fra høytrykkskammeret til hjertets lavtrykkskammer.

En systolisk hjerteklump kan videre klassifiseres som funksjonell eller organisk. En funksjonell murmur finnes i et hjerte uten unormaliteter og er generelt uskyldig. Funksjonsmormer som skyldes fysiske forhold som anemi, graviditet, skjoldbruskkjertel eller høyt blodtrykk, har en tendens til å forsvinne når helseproblemet er løst. En organisk systolisk hjerteklump er et resultat av strukturelle mangler i hjertet eller større kar. Unormale hjertemormer hos barn er generelt knyttet til en medfødt hjertefeil, hos voksne er de vanligvis forårsaket av hjerteventilproblemer relatert til alder, infeksjon eller sykdom.