Hva er en sykepleierutøver?

En sykepleier utøver er en registrert sykepleier som har oppnådd et avansert utdanningsnivå. Vanligvis må han eller hun ha minst en mastergrad, samt et høyere treningsnivå i diagnosene og behandlingen av en rekke vanlige medisinske tilstander og sykdommer. Noen sykepleierutøvere søker opplæring i høyt spesialiserte medisinske områder.

Arbeidet til en sykepleier utøver er veldig lik den til legen. Faktisk har disse fagfolk ofte arbeidsforhold med leger. Som en lege kan han eller hun utføre oppgaver som en primær helsepersonell og kan tilby medisinsk behandling til pasienter i alle aldre. I de fleste stater er disse sykepleierne lovlig lov til å foreskrive medisiner.

En sykepleier utøver er i stand til å drive en uavhengig medisinsk praksis. Noen velger imidlertid å jobbe i medisinske grupper som består av andre sykepleiere, leger eller annet medisinsk personell. Mange arbeider på sykehus og andre typer medisinske fasiliteter.

I tillegg til å håndtere pasientens medisinske behov, legger sykepleierutøvere også oppmerksomhet på sykdomsvirkninger på pasientens familier, i tillegg til hjemme- og arbeidsliv. De legger vanligvis stor vekt på forebygging av sykdommer, pasientopplæring og velvære. Siden de prioriterer forebygging og velvære, foreskriver de vanligvis medisiner sjeldnere enn medisinske leger. Videre er de mindre tilbøyelige til å anbefale dyre medisinske behandlinger.

I USA, er omsorgsnivået som tilbys av en sykepleierutøver, regulert av hver enkelt stat. Derfor kan plikter til noen i denne stillingen variere basert på hvor hans eller hennes praksis er lokalisert. Vanligvis diagnostiserer disse fagpersonene og behandler et komplett spekter av sykdommer, kroniske sykdommer, infeksjoner og medisinske forhold. Personer i dette feltet får også pasientens medisinske historier og utfører fysiske undersøkelser. De kan også utføre mindre kirurgiske prosedyrer på kontoret.

Ofte jobber sykepleierutøvere sammen med leger og andre medisinske fagfolk. De gir vanligvis råd til pasienter, informerer dem om behandlingsmuligheter og veileder dem i utviklingen av selvomsorgsfunksjoner og sunn atferd. Ved behov refererer de pasienter til spesialister.

For å bli sykepleier utøver, må en person først fullføre opplæringen og trening som kreves for en karriere som registrert sykepleier. Selv om en person kan bli registrert sykepleier med en tilknyttet grad, anbefaler mange arbeidsgivere på dette feltet å oppnå en bachelorgrad i sykepleie. Når en person er registrert sykepleier, kan han eller hun gå inn i et statlig godkjent treningsprogram for å bli en utøver.