Hva er en striated muskel?

En striated muskel er en muskel bestående av tusenvis av enheter kjent som sarkomerer. Hver sarkomer er sammensatt av forskjellige bånd av forskjellig materiale som gir muskelen et stripet eller strikket utseende når det ses på et høyt nivå av forstørrelse. Disse musklene beveger seg når ulike bånd i sarkomerer trekkes sammen eller slapper av, noe som fører til at muskelen som helhet forkortes eller utvides. Samspillet mellom band i samme muskel er designet for å holde muskelen beveget jevnt og kraftig gjennom en bøyningsbevegelse eller forlengelse.

Det er to typer striated muskel: skjelettmuskulatur og hjerte muskel. Skjelettmuskulaturen er frivillige muskler som tillater bevegelse av bein og ledd, mens hjertemusklene er ufrivillige og bare finnes i hjertet. Hjertemuskulaturen har også et litt annerledes utseende fra skjelettmuskulaturen, selv om de begge deler streitegenskapen som er karakteristisk for muskelvev som inneholder sarkomerer.

Noen bruker uttrykket “striated muscle” for å referere spesifikt til skjelettmuskulaturen, og separerer hjerte muskler i en annen kategori for å unngå forvirring. Disse musklene har alle et vedlegg som kalles opprinnelsen der muskelen knytter seg til et bein, og et punkt der muskelen møter en sene, kjent som innsetting. Når muskelen trekker seg, trekker den senen, forårsaker en bøyning, og når muskelen slapper av, oppstår en forlengelse. Striated muskler jobber vanligvis i par, med en avslappende og en kontraherende, for å holde bevegelsene jevne og jevne.

Striated muskel er den vanligste typen av muskelvev i kroppen. Den finnes i både langsomme og raske trikningsformer. Spennings muskler kan produsere en stor energi for rask og kraftig bevegelse, men de treter raskt. Treg muskler sparer mindre energi, men er designet for utholdenhet og vedvarende arbeid. Folk kan videre kondisjonere sine muskler gjennom øvelser som er utviklet for å forbedre muskel tone, utholdenhet og funksjon.

Mens den strikkede skjelettmuskelen primært styres av kroppen, kan den også være involvert i ufrivillig bevegelse. Mange av skjelettmuskulaturene vil reagere i en refleks når de utløses for å gjøre det, og de hjelper også med å opprettholde stillingen ved å opprettholde et bestemt spenningsnivå og posisjon som holder skjelettet sammen og i justering. Som mange mennesker har lært, kan stillingen påvirkes gjennom trening og konsentrasjon, som illustrerer forskjellen mellom strikket muskel som er tonet og utøvet, og de som ikke er.