Hva er en spekulum eksamen?

En spekulumundersøkelse er en metode for å visualisere livmorhalsen, eller åpningen av livmoren, og vaginaets indre vegger. Det utføres normalt i sammenheng med en total bekkenundersøkelse. Selv om det kan høres skremmende eller veldig alvorlig, er det generelt ikke en ubehagelig ting, selv om noen kvinner erklærer for lite ubehag, og eksamen tar vanligvis bare et minutt eller to.

Det finnes en rekke spekulasjoner som brukes i medisin, men den type mest kjent spesielt for kvinner er gynekologisk spekulum. De er nyttige fordi de kan settes inn i skjeden for å gi en lege eller annen helsepersonell et bedre syn på livmorhalsen og vaginale vegger. De er ofte laget av en av to typer materiale, typisk metall eller plast. Typen som brukes av en lege, er ikke signifikant av noe annet enn personlig preferanse av ett materiale over det andre. Specula er sterilisert i mellom bruksområder for å forhindre spredning av sykdom.

Den gynekologiske spekulasjonen har to armer, som noen ganger kalles kniver. Dette er ikke sannsynlig å kutte huden, da de ikke er skarpe. Noen kvinner kan imidlertid merke seg en liten lett blødning eller spotting etter en spekulumeksamen.

Hovedårsaken til at bladene er, er at de kan justeres i en spekulumeksamen. Dette gjør det indre av skjeden mye lettere å se. Denne justeringen finner sted etter at det lukkede bladspekulumet er satt inn i skjeden, og legen kan bruke en vev eller sving som justerer bladene. Graden som dette vanligvis utvider skjeden er ikke signifikant, og igjen ikke vanligvis smertefull, med mindre det er skade i bekkenet. De fleste kvinner ville beskrive følelsen av justering som å føle seg litt rar.

En av grunnene til at en spekulumeksamen kreves er å tydeligvis visualisere livmorhalsen. Hvis en kvinne har en eksamen som vil inkludere en PAP-smøring (samling av celler for å teste for livmorhalskreft), opptrer PAP-smeten vanligvis når spekulumet er på plass. Andre små biopsier eller prøver kunne samles på dette tidspunktet for å teste for tilstedeværelse av visse seksuelt overførbare sykdommer. En spekulumeksamen kan også brukes til å evaluere livmorhalsen for tegn på skade som følge av skade, for å se på skjedenes sekreter for å avgjøre om de er unormale, og i noen tilfeller kan det også brukes til å holde skjeden åpen for intrauterin Enhet (IUD) plassering.