Hva er en søvnmaske?

En søvnmaske er en maske som er utformet for å passe over øynene mens du sover, og blokkerer lys, slik at det er lettere å sovne under lyse forhold. Det finnes en rekke forskjellige søvnmaskedesigner, alt fra enkle polstret paneler med bånd til rundt hodet, til å sove søvnmasker med mugg som er utformet for å passe godt over øyelokkene. Mange apotek butikker har øye masker, samt butikker som spesialiserer seg på sove slitasje og reise nødvendigheter, og de kan også bestilles via Internett-forhandler.

Maskinsprinsippet er ganske enkelt: Mange mennesker har problemer med å sovne eller sover i lysende forhold, slik at dekker øynene, og sørger for en mest avslappende søvn. En sovemask kan brukes til å sove i et opplyst rom, eller det kan legges på før sengetid, slik at sovende ikke blir vekket av sollys om morgenen. Mange reisende finner disse maskerne spesielt nyttige, fordi de ikke kan forutsi sovende forhold på sine destinasjoner.

Vanligvis er disse maskerne myke og polstret, slik at de er komfortable å bære. Strikkene som brukes til å feste masken, er justerbare, slik at masken kan strammes til en god passform, og masken kan være konturert for å passe på nesen og ansiktet slik at den ikke slipper av eller blir omplassert under søvnen. Materialet er vanligvis tykt, for å sikre at det ikke kommer noe lys gjennom søvnmasken.

Noen masker er utformet for å bli kjølt eller frosset, slik at de blir kule når de påføres ansiktet. Dette kan være nyttig i varmt vær, og det kan tillate masken å doble som et skjønnhetshjelp, kjølig trykk på øynene kan bidra til å lindre hevelse, puffiness og rødhet rundt øynene. Andre masker kan varmes opp i ovnen eller mikrobølgeovn, som kan være hyggelig om vinteren.

Når du tar en flytur, kan en søvnmaske være en nyttig ting å pakke. I tillegg til at du lar deg sove om vinduene er åpne, har du også et klart signal som du vil stå alene, iført en maske. For folk som ikke liker å chatte med tilfeldige fremmede på fly, kan dette være en klar fordel. Disse masker er også nyttige for skiftarbeidere, som kanskje trenger å sove i ulike timer.

Når du velger en sovemask for å ha på seg, vær oppmerksom på materialene. Hvis du er allergisk mot noe i masken, selv mildt, kan det føre til at øynene dine svulmer, blir røde eller blir smertefulle. Fjær og noen syntetiske fibre er to ting å passe på; materialer som silke er vanligvis et trygt hypoallergen valg.