Hva er en solid tumor?

En solid tumor er en unormal masse vev som er fri for cyster eller væske. Det kan enten være godartet, noe som betyr ikke-kreft, eller ondartet, noe som betyr kreft. Det er tre klasser av solide tumorer. Disse er sarkomer, karsinomer og lymfomer. Klassifisering krever identifisering av celletyper i pasientens kropp.

Sarcomer er kreft dannet fra bindevevet i kroppen, som bein eller muskel. Denne typen svulst er tildelt en klasse av lav, middels eller høy avhengig av kreftens cellulære egenskaper. Lavverdige sarkomer behandles vanligvis med kirurgi. Mellomliggende og høyverdige sarkomer behandles vanligvis med en kombinasjon av kirurgi, kjemoterapi og stråling.

Karsinom er født i kroppens glandulære og epitelceller. Disse cellene linje luftkanaler og mage-tarmkanalen i kroppen. Adrenokortisk karcinomer oppstår i binyrene, noe som gjør hormoner som hjelper kroppen til å fungere skikkelig. Skjoldbrusk karcinomer oppstår fra skjoldbrusk, som produserer hormoner som påvirker hjertefrekvens, kroppstemperatur, energinivå og kalsiumnivå. Andre karsinomer inkluderer nasopharyngeal karsinom, som påvirker overkroppen og hudkarcinom.

Lymfomer oppstår i lymfoide organer, som inkluderer lymfeknuter, milt og tymus. Disse organene er ansvarlige for å produsere og lagre celler som hjelper kroppen med å bekjempe infeksjon. Lymfomer er den vanligste formen for blodkreft i den utviklede verden og står for 5,3 prosent av alle kreftformer i USA. Personer med svekket immunforsvar, som HIV-pasienter, har en høyere forekomst av denne typen fast tumor.

Det er ingen klare symptomer på en solid tumor på grunn av det store antallet organer det kan utvikle seg i. Symptomene en person føler, avhenger av hvilket organ kreft har målrettet, hvor i det organet er tumoren plassert, veksten av kreft Celler, og om kreften har spredt seg til andre organer. Dette kalles metastase.

En lege vil diagnostisere en solid tumor ved å evaluere pasientens medisinske historie, gjennomføre en fysisk undersøkelse og administrere en rekke diagnostiske tester. Røntgenbilder, CT-skanninger og magnetisk resonansbilder gir alle interne bilder av et bestemt område inne i kroppen. En PET-skanning kan brukes til å sjekke for kreftceller, som vises som mørke områder på skanningen. Leger kan gjennomføre biopsier for å fjerne vev og undersøke det under et mikroskop.

Behandlinger for disse svulstene avhenger av en rekke faktorer, inkludert kreftens plassering, scenen og pasientens helse. Alternativer inkluderer kirurgi for å fjerne svulsten, kjemoterapi og strålebehandling. Kjemoterapi er bruk av medisiner for å stoppe kreftceller fra å vokse. Strålebehandling bruker røntgenstråler og andre typer stråling for å oppnå samme oppgave.