Hva er en polypropylen sutur?

En polypropylen sutur er en syntetisk monofilamentplastråd som brukes til sårlukking i mange kirurgiske prosedyrer. Materialet som brukes til å gjøre suturen er motstandsdyktig mot kolonisering av bakterier. Den glatte overflatestrukturen bidrar til å hindre vevskader fra å forekomme som sår sutureres lukket. Suturen har en meget høy strekkfasthet for å forhindre at den brister etter at den brukes til sårlukking.

Flere medisinske prosedyrer gjør bruk av polypropylen suturen. Plastikkirurger bruker dem under brystforstørrelser og reduksjoner. De kan brukes i kardiovaskulær kirurgi og ortopediske operasjoner, og er også milde nok til å bli brukt i oftalmiske prosedyrer uten å skade øyets delikate vev. Disse suturene kan også brukes i tidligere infiserte og muligens forurensede sår.

En polypropylen sutur består av en termoplast som er inert når den kommer i kontakt med baser, syrer eller løsningsmidler. Polypropylen kan begynne å nedbrytes etter eksponering for ultrafiolett (UV) lys. Suturene skal lagres på et kjølig, mørkt sted for å forlenge produktets holdbarhet.

Dette syntetiske suturmaterialet er farget blå for enkel synlighet mot vev under kirurgiske prosedyrer. Det unike polypropylenmaterialet som brukes i disse suturene, har anti-inflammatoriske egenskaper for å eliminere vevsbrudd. Etter at polypropylen suturen er implantert i kroppen, øker suturen opp til 30 prosent. Dette forhindrer at vevet blir sydd for å stramme seg hvis suturen strammer etter plassering. Den ekstra positive blodstrømmen kan bidra til en raskere helbredende tid.

Disse masker er ikke-absorberbare og kan kreve et kontorbesøk for å fjerne suturene etter at såret har helbredet. Hvis suturen skal forbli i kroppen, vil den etter hvert bli innkapslet av det omkringliggende vevet. Hvis det ikke er noen gjenværende vevsirritasjon fra suturen som er igjen i kroppen, kan kirurgen bestemme at den ikke trenger å fjernes.

Dette produktet kan bestilles med nålen allerede festet eller pre-cut for spesifikke kirurgiske prosedyrer. Noen polypropylen suturer er laget for bruk med en dobbel nål. Disse suturene er utformet for å vise større knute styrke enn andre ikke-syntetiske suturer. Knottene som er plassert med polypropylen suturene, viser større knutsikkerhet, slik at såret som er sydd med termoplastisk suturmateriale, ikke bryter åpent.

Polypropylenplast brukes til å lage et bredt utvalg av produkter. I tillegg til suturer brukes termoplast til å lage rør til rørleggerarbeid, til fremstilling av teppe, og å skape gjennomsiktig plastfilm for å bevare rester. Et biprodukt av polypropylenproduksjon brukes som klebemiddel og tetningsmateriale.