Hva er en nyre abscess?

En nyre- eller nyreabsess er et pusfullt hull i en nyre som dannes når vevet av den nyren begynner å bryte ned på grunn av en bakteriell infeksjon. Det er en sjelden sykdom, men hvis den ikke blir behandlet, kan det være dødelig. Hvis det oppstår en abscess i nyrene, er det vanligvis resultatet av en alvorlig nyreinfeksjon eller en urinveisinfeksjon som ikke ble behandlet.

Noen mennesker er mer utsatt for nyreabser enn andre. For eksempel er folk som plager av nyrestein, ofte utsatt for tilstanden. I tillegg kan personer med nyrebetennelse og urinveisinfeksjoner lider av sykdommen hvis de ikke behandles omgående. Personer med abscesser i huden på grunn av misbruk av intravenøse legemidler eller andre helseproblemer kan også være i fare for abscesser.

Symptomene på en nyreabsess kan variere fra person til person. Vanligvis opplever de berørte individene feber, magesmerter, kulderystelser og vekttap. Mange opplever smerte når de urinerer, og noen ganger kan urinen ha blod i det. Fordi symptomene ofte ligner andre forhold, kan det være vanskelig for medisinske leger å diagnostisere en abscessert nyre.

En rekke laboratorietester og røntgenstråler er mest nyttige for å avgjøre om en nyreabsess er tilstede. For eksempel har mange berørte individer et økt antall hvite blodlegemer. I tillegg kan bakterier være tilstede i personens urin eller blod, og en røntgenstråle kan tillate leger å lære om omfanget av infeksjonen. Mange medisinske leverandører kan bruke ultralydteknologi eller CT-skanning for å identifisere en nyreabsess også.

Det er muligheter for å behandle en nyreabsess. For eksempel kan den berørte personen få antibiotika intravenøst ​​eller via en IV. Hvis absessen må dreneres av pus, kan personen bli pålagt å gjennomgå operasjon. Noen leger kan bruke et kateter til å utføre drenering av absessen også.

Etter at absessen har blitt behandlet, vil de fleste leger jobbe for å behandle årsaken til absessen. For eksempel, hvis en person har nyrestein, blir steinene fjernet, hvis en person har en urinveisinfeksjon, vil den bli behandlet med antibiotika. For å forebygge en nyreabsess, er det viktig å behandle alle bakterielle infeksjoner omgående. Eventuell vedvarende smerte, ubehag eller unormalitet i kroppen bør diskuteres med en medisinsk faglig så snart som mulig.