Hva er en neurektomi?

En neurektomi er en type operasjon der kirurgen fjerner hele eller deler av en nerve. Denne operasjonen betraktes generelt som en mer ekstreme tilnærming til behandling som bare vil bli brakt ut dersom andre behandlingsmetoder ikke virker, fordi det er noen risiko for neurektomi som kan gjøre det farlig for en pasient. En nevrokirurg utfører vanligvis denne prosedyren, avhengig av års erfaring med nervesystemet for å gjøre det delikate arbeidet som er involvert i å strippe en nerve fra kroppen.

En av de vanligste årsakene til å utføre en neurektomi er hvis en pasient opplever kronisk smerte. Hvis andre behandlingsmetoder for smerten har sviktet, kan en kirurg fjerne nerven som sender smertesignaler, og dermed lindre pasientens smerte. Neurektomi kan også brukes til behandling av andre følelser som er forstyrrende eller forstyrrende for en pasient.

Fjerning av hele eller deler av en nerve kan også brukes til å behandle tilstander som ufrivillig kramper, rødme eller overdreven svette. Siden dette kan noen ganger innebære de delikate nerver rundt ansiktet, krever det en meget høy grad av dyktighet og en stabil hånd for å sikre at den rette forbindelsen blir kuttet, uten å forårsake skade på omgivende nerver.

Før en neurektomi utføres, kan en kirurg anbefale at en prosedyre utføres for midlertidig å blokkere signaler fra nerven. Dette gjør det mulig for kirurgen å bekrefte hvilken nerve som er ansvarlig for problemet, og det gir pasienten en sjanse til å oppleve hva livet kan være uten uten sensorisk inngang fra den nerven. Dette kan også avsløre at et problem som antas å ligge i en bestemt nerve ligger andre steder, noe som ville være godt å vite før en nerve blir permanent tatt ut av kommisjonen.

Når en pasient våkner fra en neurektomi, bør han eller hun oppleve umiddelbar lindring fra tilstanden som førte til neurektomi prosedyre. Imidlertid kan pasienten også oppleve nummenhet og andre symptomer som tinning eller nedsattelse av de omkringliggende nerver. I sjeldne tilfeller oppstår en tilstand som kalles stubneurom. I dette tilfellet, selv om nerven er borte, opplever pasienten sårende smerte. Denne tilstanden spiller også en rolle i phantom limb syndrom, en tilstand som oppleves av noen amputere. Mens hjernen er et svært tilpasningsbart organ, kan det noen ganger forveksles med en større forandring, noe som kan resultere i misfeil av nevroner som forårsaker smertefølelse når det ikke er smerte.