Hva er en mat kosthold?

En matmat kosthold er en tilnærming til vekttap som involverer dieter begrenser sin matinntak betydelig til et enkelt element, noen ganger en som ikke er ofte forbundet med en sunn spiseplan. Tanken om å spise bare en mat for en foreskrevet tid er at kroppens metabolisme kan tilpasse seg til å behandle den ene maten mer effektivt når andre kilder til kalorier elimineres. Calorie-telling er vanligvis et fokus for en enkelt mat diett fordi dedikert dieter vil ofte påpeke at hans eller hennes totale daglige kalorier faktisk legge opp til mindre enn anbefalt gjennomsnittlig tall.

Noen kjente enkeldiet dietter kan bestå av en mat kjent for sine høye mengder sukker, fett eller komplekse karbohydrater. Disse diettene kan inkludere bacon, poteter, snackkaker, eller til og med øl som ett-mat valg. Medisinske eksperter anbefaler alle som prøver denne typen vekttap, å holde seg godt hydrert ved å drikke rikelig med vann i løpet av planen. Inkludert et multi-vitamin supplement anbefales også. Mens et mat med en mat kan være effektiv for kortsiktig vekttap, er den generelle konsensusen at denne praksisen kan være usunn hvis den følges over lengre tid.

En annen versjon av et matholdig kosthold kan fokusere på intern rensing i tillegg til redusert kaloriinntak. Denne typen spiseplan er laget for å bruke en mat som et middel til å fjerne urenheter fra kroppen, spesielt fra leveren. En dieter som følger en rensende en-mat regime vil bare spise en frisk frukt eller grønnsak som grapefrukt eller kål i en lengre tid som spenner fra en dag til noen uker. Fordelere av denne vekttapstilgangen tror at det har flere helsemessige fordeler som forbedret energi på grunn av den antatte fjerningen av bygd toksiner fra miljøet og fra bearbeidede matvarer.

En mulig fordel for en matmat kosthold er at det kan hjelpe de som sliter med vekttap for å få et strammere mentalt fokus når det gjelder mat valg. Mange mennesker kan finne det brede utvalget av mulige diett mat og kosttilskudd overveldende så langt som kan være den mest fordelaktige. Å følge en-mat diett kan eliminere disse distraksjoner og føre til merkbare resultater på relativt kort tid. Når dieter har fulgt denne kortsiktige begrensede planen, er nøklene for å opprettholde sitt oppnådde vekttap å gjeninnføre en rekke sunne, ubehandlede matvarer og følge en vanlig treningsplan.