Hva er en livmorhalskreft?

En livmoderhalsforankring er en skade på ledbånd i nakken. Denne nakkeskaden påvirker en øvre del av ryggraden, og kan skyldes en rekke faktorer, inkludert ulykker i kjøretøy og skader som er oppnådd under kontaktsporter. Type forankring kan ha forskjellige nivåer av alvorlighetsgrad. Mindre forstuinger kan forårsake smerte og hevelse, men kan behandles hjemme, avhengig av tilstanden.

En forankring av denne typen oppstår når muskler eller ledd i ryggmargen strekker seg utover de normale begrensninger på grunn av overflyttet bevegelse i nakken. Denne form for strekking forårsaker spenning og små tårer i nakke muskler eller ledbånd. Plutselige bevegelser som whiplash, en vanlig forekomst under bilulykker, kan forårsake cervikal ryggskade.

Deltakelse i kontaktsporter kan også øke risikoen for å lide av en livmorhalskreft. Ofte omtalt som sportsskader, er disse hendelsene blant de vanligste årsakene til nakkeforstuing. Enkelte individer kan også oppleve symptomer som følge av repeterende aktiviteter, dårlig stilling mens du sitter, faller eller feil løft. Dårlig innstilling av ryggraden kan legge press på nerver, noe som resulterer i irritasjon av denne forstuvningen. Dette forårsaker en rekke symptomer, inkludert smertefull bevegelse, blåmerker, hodepine, muskelspasmer og betennelser i det området der forstuvningen er lokalisert.

Når en cervikal forstuing oppstår, kan nakken ha et begrenset bevegelsesområde på grunn av hevelse. Svake tilfeller av denne skaden kan bare innebære riving av ledbånd mens bevegelse av nakke og ryggrad fortsetter å fungere som normalt. Ligamentbrudd er et tegn på moderate livmorhalsskader, noe som forårsaker delvis tap av funksjon i nakken. Mild til moderate tilfeller kan vanligvis behandles hjemme med is for å redusere hevelsen. Smerte medisiner og myke strekkøvelser kan også bidra til å behandle skaden. En lege kan gi en livmorhalsbånd for å immobilisere halsen, redusere nervetrykk og avslappende muskler under helbredelsesprosessen.

I noen tilfeller kan antiinflammatoriske midler eller smertestillende legemidler foreskrives av en lege sammen med muskelavslappende midler hvis skadene forårsaker spasmer. Kirurgi kan være nødvendig for å reparere en livmorhalskreft hvis den ikke har helbredet innen få dager. I disse tilfellene er forstuvningen ofte alvorlig og det er et komplett tap av nakkefunksjon. Ligamentet er sannsynligvis skadet utover reparasjon av hjemmet, og kan ha skilt fra ryggbenet. Helingstid for en livmorhalsforankring kan være opptil seks uker eller lenger, avhengig av alvorlighetsgraden. Styrking av musklene ved hjelp av ulike bevegelsesøvelser kan redusere risikoen for videre skade.