Hva er en lege på etterspørselstjeneste?

I mange byer og store byer er en av de voksende tjenestene som er tilgjengelig, lege på forespørsel. Denne tjenesten er en relativt ny sektor, først introdusert til hjelp i medisinske nødsituasjoner. I stedet for å vente på ventetid på sykehus eller på bestilling, kan du umiddelbart behandles med denne tjenesten.

Fullt kvalifiserte leger, noen som jobber fulltid på sykehus, er ansatt i legen etter behov. Pasienter kan nå ringe og se en lege hjemme innen få minutter. Legene kan være på vakt hjemme og tildeles hver et bestemt område i byen. Dette gjør utkallet raskere, da legene er kjent med bestemte ruter innenfor sine egne områder.

Det finnes et bredt spekter av tjenester tilgjengelig fra legen etter behov. Legene er vanligvis tilgjengelige 24 timer og er kvalifisert til å foreskrive medisiner som ikke er tilgjengelige uten resept. Tjenester fra behandling for forkjølelse til psykiatriske henvisninger kan hentes fra legene.

Hvis du er syk ute fra jobb og trenger sertifikat for arbeidsgiveren, kan du også få dem fra legen på forespørsel. Mange store bedrifter ansetter legene på etterspørsel når man ser på helsen til et stort antall ansatte. Dette kan være nødvendig når det er et stort antall nye ansatte.

Det første trinnet når du ringer tjenesten er å gi dine detaljer til en resepsjonist. Hvis pasienten har ringt før, kan tidligere opplysninger hentes fra en database. Resepsjonisten vil be om opplysninger om sykdommen og overlevere disse til den aktuelle legen. Resepsjonisten tar også betalingsdetaljer. Disse kan håndteres enten umiddelbart med kredittkort eller senere fakturering.

Avhengig av avstanden legen må reise, er målet å nå pasienten innen 30 minutter. Eventuelle legemidler som kreves vil bli lagt til pasientens faktura. Legen vil ha lov til å bære noen stoffer, men må kanskje foreskrive noe han ikke har lov til å bære.

Etter at legen har behandlet pasienten, vil han deretter fylle ut medisinske notater som skal lagres i en database på hovedkontoret. Disse vil bli holdt i tilfelle oppfølging eller som en sakshistorie for eventuelle viderekallinger. Legen på etterspørselstjenesten har også mulighet til å henvise til raskere adgang for pasienter til sykehus.

Avgiften for legen på etterspørselstjenesten bestemmes av noen få faktorer. Distanse av ringe og lengden på utringing er beregnet på fakturaen. Tiden for å ringe ut, natt eller dag, vil også være en faktor, og eventuelle legemidler administreres vil bli lagt til regningen. Selv om avgiften kan virke høy, kan det i en nødsituasjon være verdt det for fred i sinnet.