Hva er en kragebenstamme?

En kravebenet gir støtte og stabilitet for krakelbenet og tilbake etter brudd. Braces brukes som en behandlingsmetode for å hvile og stabilisere beinet samtidig som det tillater det å helbrede. Beinbenet er det lange beinet som forbinder brystplaten og skulderen på hver side av kroppen. Kirurgi er sjelden nødvendig for en brudd kragebenet, og det finnes mange typer bøyler og stropper tilgjengelig for å hjelpe i helbredelsesprosessen.

Det er to typer armbindere som brukes til å immobilisere armen for å tillate helbredelse: en 8-stykke kravebenet og en slynge. En slynge holder armen i bøyd stilling på personens side. Personer med hårfraktbrudd eller enkle brudd bør ha på seg en slynge. Vanligvis vil en lege eller fysioterapeut få personen til å begynne bevegelsesøvelser etter noen få uker for å holde armen fra å bli stiv.

Figuren av 8 kravebenet holder fast kragebenet i riktig justering ved å tvinge skuldrene til en tilbaketrukket stilling, og å finne riktig størrelse er svært viktig for riktig gjenoppretting. Stroppene i en 8-trinns bånd vikler rundt begge skuldrene og er koblet midt på ryggen til personen. Stroppene bør strammes regelmessig for å plassere ryggen. Personer med bakproblemer som følge av dårlig stilling kan også ha denne typen brace.

En konsultasjon med en lege er nødvendig for å finne den rette metoden for behandling av kravebeinbrudd. Hvis brukket ikke behandles, kan de bruddede endene av beinet ikke helbrede sammen ordentlig, noe som forårsaker en ikke-union og en klump på bruddstedet. Benet kan også helbrede kortere enn personens ikke-skadede kragebenet, som kan forårsake smerte og bevegelsesproblemer senere i livet. En kragebenstamme brukes vanligvis i seks til 12 uker for voksne og to til fire uker for barn.

Slagbåndskader er ganske vanlige, og de oppstår vanligvis når folk faller ned med armen utstrakt, eller de faller direkte på en skulder. Unge barn er spesielt utsatt for brudd fordi beinbenet ikke utvikler seg helt til en person er i sena tenårene eller tidlig på tjueårene. En ødelagt kravebenet føles lett gjennom huden og er vanligvis ledsaget av hevelse eller blåmerker rundt bruddområdet. Denne typen skade kan gjøre det svært vanskelig for en person å rotere eller løfte sin arm. Vanligvis er den eneste behandlingen for denne typen brudd en kravebenet, noen ganger etterfulgt av fysioterapi.