Hva er en komplett brudd?

Komplette frakturer er pauser som løper hele bredden på et bein. Med en fullstendig brudd blir benet ødelagt på en måte hvor minst to deler av bein er fullført. Denne form for fullstendig beinbrudd kan kompliseres ved hevelse som skyver de to segmentene av bein vekk fra hverandre, noe som gjør det viktig å immobilisere det skadede området og søke lege så raskt som mulig.

Som med enhver form for beinbrudd, vil kroppen starte helbredelsesprosessen nesten umiddelbart. I det vesentlige begynner kroppen å danne blodpropp mellom de to delene av frakturen, som i sin tur trekker i hvite blodlegemer for å bidra til å rydde området betennelse og infeksjon. Sakte begynner kollagen å fylle ut området som er opptatt av blodproppen, noe som gjør det mulig for kroppen å lage krystaller som begynner å binde de to seksjonene sammen med nytt ben.

For å lette helbredelsen er det viktig å sette den knuste benen i en naturlig posisjon så snart som mulig. Å gjøre det vil støtte den naturlige helbredelsesprosessen, og gjøre det mulig for beinet å klare seg ordentlig. I mange tilfeller vil bruken av en skinne eller støpe hjelpe med å holde det ødelagte beinet på plass mens kroppen reparerer pause.

Ved alvorlige tilfeller kan en lege bestemme at bruken av skruer eller plater vil bidra til å holde delene av den ødelagte bein på plass under helbredelsesprosessen. Dette er vanligvis tilfelle når det er en komplett brudd sammenblandet med andre beinfrakturer i samme generelle område. Bruken av skruer og plater øker helbredelsesprosessen og gjør det mye mer sannsynlig at hele frakturen og de andre bruddene heler i en naturlig posisjon.

Helingstiden vil variere, avhengig av sværheten og plasseringen av brukket. Hvis ytterligere brudd og vevskader også er faktorer, kan varigheten av helingen forlenges. Alderen og den generelle helsen til pasienten vil også spille en rolle i løpet av den tid som kreves for helbredelsen å være komplett. For eksempel vil et ungt barn som opprettholder en fullstendig brudd ved å falle ut av et tre, sannsynligvis helbrede relativt raskt, noen ganger i så lite som tre måneder. Imidlertid kan en voksen i hans eller hennes forties som opprettholder en fullstendig brudd og flere andre skader som følge av en bilulykke, ta opptil 18 måneder til å helbrede.