Hva er en kodein linctus?

Codeine linctus er et opiat som er lik, men svakere enn morfin. Den er designet for å undertrykke hosterefleksen i sentralnervesystemet for tørre og irriterende hoster. Som med andre typer medisiner, har dette stoffet mange fordeler, så vel som negative bivirkninger. Det er også tilfeller når denne medisinen kan forårsake komplikasjoner med andre medisinske problemer, så den behandlende legen kan foreskrive noe lignende, men forskjellig.

Fordelene som kan oppnås ved å ta codeine linctus er at det vil undertrykke tørre og irriterende hoster uten å ha høy risiko for avhengighet, som morfin gjør. Selv om det er mulig å bli avhengig av dette legemidlet, siden det er en opiat, er forekomsten som er dokumentert ganske små.

Når en host blir ikke-produktiv, for eksempel når det ikke slettes noen slim av handlingen, kan denne medisinen undertrykke nagende hosten. Hvis noen slim eller slem blir hostet opp, kan det å ta dette legemidlet sakte helbredelsesprosessen ned, og til og med føre til verre medisinske tilstander, for eksempel lungebetennelse, for å utvikle seg. En helbredende hoste bør aldri undertrykkes, men når den er uproduktiv og bare irriterende, kan codeine linctus tas for å stoppe hosteprosessen i sentralnervesystemet, slik at pasienten kan fortsette hverdagen uten å måtte håndtere en irriterende hoste.

Noen av de negative bivirkningene som kan oppleves ved å ta kodein linctus er grunnleggende medisinske problemer forbundet med andre typer medisiner. Forstoppelse er en av de vanligste bivirkningene, i tillegg til døsighet. Denne medisinen kan påvirke personer forskjellig, så det anbefales å unngå å kjøre og bruke alle typer utstyr til bivirkningene for den enkelte pasienten kan vurderes. En annen vanlig negativ effekt som denne medisinen kan ha på folk inntar det er treg, grunne puste. Den endelige bivirkningen, som nevnt ovenfor, er risikoen for avhengighet. Siden dette stoffet er et opiat, kan pasientene bli avhengige av det.

Codeine linctus bør aldri tas av personer som har respiratoriske problemer, for eksempel astma eller emfysem, på grunn av den grunne puste tilstanden som følger med bruken. Det bør også unngås hvis pasienten er gravid eller ammer, med mindre annet er pålagt av en lisensiert lege. Barn under en alder er også pålagt å ikke bruke denne medisinen, så vel som eldre mennesker som har leversykdom. Som med alle andre typer medisiner, kan kodein interagere med andre medisiner, så en komplett vurdering må gjøres av en profesjonell før du tar dette legemidlet.