Hva er en intercostal neuralgi?

Intercostal neuralgi er en sjelden smerte tilstand som involverer intercostal nerver som leverer musklene mellom ribbeina. Hos pasienter med denne type neuralgi, oppleves bånd av smerte rundt ribbeholderen. Smerten er vanligvis intermitterende og spasmodisk. Intensiteten kan variere, avhengig av en rekke faktorer. Denne tilstanden behandles vanligvis av en nevrolog, som er en lege som spesialiserer seg på forhold som involverer nerver. Behandling innebærer vanligvis også en smerteekspert som hjelper til med å behandle den tilknyttede smerten.

Pasienter kan utvikle intercostal neuralgia i kjølvannet av en skade som ødelegger nerver eller som følge av en degenerativ sykdom som klemmer eller på annen måte skader nerver. Vanligvis opplever folk smerte mens de puster, hoster og ler. De kan også oppleve smerte under anstrengelsen. Neuralgia kan manifestere som prikken, nummenhet, kløe eller smerte, og noen ganger er alle disse opplevelsene opplevd på ulike tidspunkter. I noen tilfeller er smerten searing og er noen ganger beskrevet som å være “som en lynbolt.

Diagnose av denne tilstanden kan være komplisert. Det kan etterligne andre forhold, og en lege som ikke har erfaring med intercostal neuralgia, kan ikke forstå rapporter fra pasienten. Pasienter med kroniske smerteforhold opplever også noen ganger motstand fra omsorgsleverandører som er opptatt av narkotikasøkende atferd og frykter at en pasient hevder å være i smerte når dette ikke er tilfelle. Den enkelte uregelmessige tilstanden av smerteforhold kan ytterligere komplisere saker, da en pasient kan ha varierende smertenivåer som gjør det vanskelig å begrense plassering og årsak til smerten.

Umiddelbar behandling av interkostal neuralgi inkluderer administrasjon av smertestillende medisiner for å håndtere smerter, sammen med antiinflammatoriske legemidler for å redusere betennelse rundt nerver. En lege kan administrere en injeksjon av lokalbedøvelse for en pasient som opplever ekstrem smerte. Noen andre alternativer kan omfatte fysioterapi og massasje, avhengig av situasjonen. Noen pasienter følger også komplementær og alternativ terapi under veiledning av en omsorgspraktiser.

Hvis disse tiltakene ikke er effektive, er det mer aggressive behandlinger for denne tilstanden. Nerve stimulering gir noen ganger fordeler for noen pasienter. Dette alternativet blir vanligvis testet med ekstern stimulering først, og hvis pasienten opplever lindring, kan en intern enhet bli implantert. Til slutt, hvis en nerve ikke reagerer på noen behandlinger, kan den bli kuttet i en kirurgisk prosedyre slik at den vil slutte å sende smertesignaler til hjernen.