Hva er en herniorrhaphy?

En herniorrhaphy er en kirurgisk prosedyre som brukes til å behandle medisinske problemer som stammer fra en hernia tilstand. Det er en spesifikk kirurgisk strategi hvor brokjen er reparert gjennom en rekke snitt og suturer. Herniorrhaphy er et medisinsk begrep som kombinerer de gamle greske ordene bråk og rafeer, sistnevnte betyr å sutur eller å lage en søm. Denne prosedyren kan også bli kjent som hernioplasti eller brokkreparasjon, selv om hernioplastikk betegner bruk av et materiale som er utenlandsk til pasientens kropp for å behandle brokk.

Brokk henviser til ethvert fremspring av vev eller indre organer gjennom et område av muskel i kroppen. Ofte kan en brokk bli funnet i områdene i mage eller mage. Det er et svært vanlig medisinsk problem som kan være et resultat av genetisk disposisjon eller av anstrengende aktiviteter som tung løft.

Personer som er plaget av en brokk kan velge operasjon. Hernier kan imidlertid bli farlig når fremspringet er slik at blodtilførselen til brokk er avskåret. Dette kan føre til vevsdød. I dette tilfellet blir brokken en medisinsk nødsituasjon og krever vanligvis en nødoperasjon.

Herniorrhaphy er en spesifikk behandling brukt i forhold til den type brokkproblem som pasienten opplever. Det er to mulige prosedyrer: tradisjonell og laparoskopisk. I det første blir et snitt gjort gjennom huden som dekker brokk og de fremspringende vevene blir tvunget tilbake på plass. Legen suturerer deretter tåre.

En laparoskopisk prosedyre benytter en laproskopisk enhet som hjelper til med prosedyren. Den laporskopiske enheten er et miniatyrteleskop som har et lite kamera festet til det, slik at legen kan se brokk på en skjerm. Ved hjelp av lengre kirurgiske instrumenter, kan legen fikse brokken bak baksiden av magen.

I tilfeller der herniorrhaphy brukes som kirurgisk prosedyre, er suksessratene typisk svært høye. Vanligvis er det bare en 1,6 prosent sjanse for brokkhinnen igjen. Suksessene i herniorrhaphy kirurgi har gjort prosedyren relativt enkel i USA, noe som betyr at pasienten kan komme hjem fra sykehuset samme dag i operasjonen. Denne prosedyren krever normalt bare ansettelse av lokalbedøvelse av det medisinske personalet.