Hva er en handling tremor?

En handlingskjelving er en tremor som er forbundet med frivillig bevegelse. For eksempel kan noen som opplever tremor etter å ha trykket på en knapp, sies å oppleve en handlingstremor. Tremor generelt, ikke bare handlingstremor, er en grunn til bekymring, fordi de indikerer at noen har et nevrologisk problem som må behandles, eller det kan bli verre. En nevrolog er vanligvis den medisinske profesjonelle for å se for rystelser, selv om nevrolog kan anbefale ytterligere medisinske leverandører for å komme til bunnen av problemet og for å hjelpe pasienten til å takle.

Tremor er blant de vanligste av nevrologiske symptomer, og det er mange forskjellige typer. Det er viktig å skille mellom tremor fordi årsakene og behandlingen tilnærming til ulike typer tremor er forskjellige. I tilfelle av handlingskjelv, også kjent som en kinetisk tremor eller intensjonskjelv, har pasienten et problem med cerebellumet som forårsaker risting etter frivillige bevegelser. Et hvilket som helst antall ting kan forårsake problemer som oppstår i cerebellum, alt fra eksponering for giftstoffer til progressiv nevrologisk sykdom.

Hvis en handlingskjelv er identifisert, bør en pasient gå til en nevrolog for evaluering. Nevrologgen kan undersøke og intervjue pasienten, og be om medisinsk screening som hjerneskanning og blodprøver for å identifisere potensielle årsaker til tremor. Nevrologgen kan også diskutere teknikker som kan brukes til å håndtere en handlingskjelv, holde pasienten mer komfortabel og mer funksjonell, da tremor kan forstyrre daglige aktiviteter og begrense uavhengighet for pasienter.

Over tid kan handlingstremor bli verre. I noen tilfeller skyldes dette at en pasient har en degenerativ tilstand som ikke kan helbredes, selv om det kan lykkes å bremse sykdommens fremgang. I andre tilfeller kan dette skyldes at en lege ennå ikke har identifisert årsaken til tremor. Progresjon av tremor kan faktisk være en nyttig diagnostisk indikasjon, noe som indikerer at doktorenes tilnærming til problemet ikke virker og dermed utelukker, forårsaker at legen kan ha hypoteser.

Det er viktig å skille mellom en handlingstremor fra en hvilende tremor. Med en handlingskjelv oppstår ufrivillig bevegelse som risting når pasienten initierer en frivillig bevegelse. Med en hvilende tremor opplever pasienten rystelser og rystelser når han eller hun ikke beveger seg. Hvile tremor er kjent forbundet med Parkinsons sykdom, en degenerativ nevrologisk tilstand som oftest sett hos eldre voksne.