Hva er en enkel brudd?

Den enkle brudd blir ofte sammenlignet med sammensatt brudd. Sammensatte brudd ser veldig alvorlig ut umiddelbart fordi bein penetrerer huden, bein kan forbli på utsiden av huden eller forårsake kutt fra innsiden og skifte tilbake til hvor det ikke kan ses. I kontrast er en enkel brudd en pause i beinet som ikke trenger inn i huden. Enkel betyr ikke nødvendigvis mindre alvorlig, og det finnes andre måter å vurdere graden av alvorlighetsgrad i beinbrudd.

Et ekstra sett med termer kan brukes på frakturer, og dette er også viktig. En sammensatt eller enkel pause kan klassifiseres som ufullstendig eller fullstendig, som har å gjøre med mengden av ben som bryter. Når pause fullstendig skjærer beinet i to, er det komplett, og dette kan ses i begge typer brudd. Ufullstendig brudd refererer til partiell brudd på bein, hvor de to delene av beinet fortsatt er forbundet med et benstykke. Disse definisjonene blir enda mer raffinerte og kan henvise til måten som knoklene bryter, for eksempel på tverrgående, bøyd måte (greenstick) eller på andre måter.

Hva disse definisjonene antyder er at enkel ikke nødvendigvis er lett. En komplett enkel brudd som bryter opp i fragmenter (frosset) kan ta lang tid å helbrede og være vanskelig å reparere. Videre kan beinskift i huden skade rikelig med vev under overflaten, inkludert ledbånd og blodkar. Det faktum at folk ikke kan se bein som stikker ut fra et sår, betyr ikke at bruddene er mindre alvorlige. I tillegg, siden bein kan skifte tilbake i et sår i en sammensatt brudd, kan det være feil for en enkel.

Enhver mistenkt beinbrudd er alvorlig og krever medisinsk hjelp med en gang. Det er vanskelig å fortelle nøyaktig graden av skade, spesielt med en enkel brudd, fordi skaden foregår under overflaten. For å nøyaktig diagnostisere alvorlighetsgraden av et benbrudd, er medisinske fagfolk avhengige av skanninger som røntgenbilder, skanning av magnetisk resonans imaging (MRI) og CT-skanning (computed tomography). Disse bildene tillater helsepersonell å avgjøre hvordan man skal håndtere en brudd, og de gir ofte en følelse av hvor lenge behandling vil være nødvendig, selv om hver person er individuell.

I noen tilfeller kan en enkel brudd bli behandlet enkelt, og noen kan ikke engang kreve et kast hvis pauser er svært små. Andre ganger kan omfattende støping og / eller kirurgi være nødvendig for å behandle benskaden som ligger under huden. Behandlingstiden vil også være forskjellig, avhengig av bruddstykket og eventuelle tilleggsbetingelser som kan akselerere eller bremse beinheling.