Hva er en egglederør infeksjon?

Fallopian rør infeksjon er en medisinsk tilstand kjent som salpingitt, eller bekken inflammatorisk sykdom. Det kan være et resultat av bakteriell infeksjon eller en seksuelt overførbar sykdom. Fallopierørene er en del av det kvinnelige reproduktive organet, og de tjener som et fartøy gjennom hvilket egg overføres fra eggstokkene til livmoren. En infeksjon i fallopierørene kan være mild eller alvorlig. Det kan behandles, men det kan ha noen alvorlige konsekvenser hvis det blir ubehandlet for lenge.

Denne typen infeksjon er den viktigste årsaken til infertilitet hos kvinner. Den bakterielle infeksjonen starter vanligvis i skjeden og sprer seg mot egglederne. Flere faktorer kan være ansvarlig for begynnelsen av fallopierør infeksjon. Dårlig hygiene er en viktig faktor, som involverer ubeskyttet sex. Seksuelt overførte sykdommer, som gonoré og klamydia, kan også forårsake infeksjon.

Symptomene på eggleder infeksjon varierer med type bakterier og alvorlighetsgraden av infeksjonen. For eksempel er både klamydia og gonoré bakterielle sykdommer som kan føre til denne typen infeksjon. Klamydia og gonoré produserer milde symptomer som kvalme, en brennende følelse mens du urinerer, under magesmerter eller vaginal utslipp. Disse sykdommene kan spre seg raskt i reproduktive kanaler, inkludert eggleder.

En infeksjon av fallopierørene som er ubehandlet, kan forårsake permanent skade i den kvinnelige reproduktive delen. Denne tilstanden kan forårsake mye arr i den smale, delikate foringen av livmorveggen. Den omfattende arringen blokkerer passasjen eller åpner i egglederne, noe som gjør det vanskelig for egg å passere fra eggstokkene til livmoren. Når dette skjer, blir kvinnen ufruktbar.

En annen risiko for fallopianinfeksjon er ektopisk graviditet. Når egglederne bare er litt skadet, kan et befruktet egg bli sittende fast inne som det forsøker å navigere seg gjennom den smale åpningen. Egget begynner å utvikle seg inne i et eggleder i stedet for livmoren. En ektopisk graviditet kan føre til at egglederen rupturer etter hvert som voksende fostre får det til å vokse utover sin kapasitet. Denne tilstanden er svært smertefull og kan til og med føre til død fra intern blødning.

En medisinsk profesjonell vil utføre forskjellige typer tester for å avgjøre om en pasient har infeksjon i egglederne. En av de vanligste testene er å ta en vaginal vattpinne og undersøke den på et laboratorium. Resultatet av testen vil bestemme typen behandling. Hvis infeksjonen er mild, vil en antibiotikabehandling fjerne bakterieinfeksjonen. Hvis infeksjonen er alvorlig, kan legen kanskje utføre kirurgi for å løse problemet.