Hva er en dyp vevsmassasje?

Dyp vevsmassasje er en stil med massasje som er utformet for å komme inn i kroppens bindevev, i stedet for bare overflatesmuskulaturene. Når en massasje terapeut utfører denne type behandling, bruker han eller hun en rekke teknikker for å dypt trenge inn i musklene og fascien, løsne dem og frigjøre spenning. Mange klienter har en mer intens erfaring med en dyp vevsmassasje, men føler også at det er mer fordelaktig, fordi det retter seg mot dype muskelsmerter. Som andre typer massasje er det mest fordelaktig når det gjennomføres regelmessig, slik at terapeuten og klienten kan jobbe sammen for å rette opp langsiktige problemer, slappe av kroppen og unngå skade.

De fleste massasjeterapeuter har i hvert fall litt dyp vevstrening, og kan gå dypere under en vanlig massasje om nødvendig, men for å få en virkelig god dyp massasje er det en utmerket ide å gå til en massasje terapeut som spesialiserer seg på denne typen Av behandlingen. De fleste spa har flere massasje terapeuter som kan tilby en grunnleggende dyp vevsmassasje som integrerer en rekke teknikker og stiler som er tilpasset kroppen din for maksimal effekt. I tillegg er en rekke spesifikke skoler med massasje som myofascial utgivelse og Rolfing spesialiserte massasjer, og noen kunder foretrekker å jobbe med massasje terapeuter som har studert disse teknikkene. Forsøk ved å prøve flere massasje terapeuter å finne den som passer best for deg.

En av de avgrensende forskjellene mellom dypt vev og vanlig massasje er bruken av verktøy. En vanlig massasje involverer vanligvis bare hendene og underarmene til terapeuten. Under en dyp vevsmassasje vil terapeuten bruke albuer og fingre for dypt, gjennomtrengende arbeid i muskelen. I tillegg kan penetrerende verktøy som keramikk, glass eller tre rekvisitter også brukes. En dyp vevsmassasje har også en tendens til å være veldig sakte, og massasje terapeuten vil bruke lange, flytende slag for å lette inn og ut av muskelen. Å gå for fort kan føre til at muskelen spenninger opp, noe som ikke er en ønsket reaksjon. Mange massasje terapeuter holder også fast press på problemer i flere minutter for å oppnå muskelutslipp før de går videre til neste område av kroppen.

Når klienter går for å få en dyp vevsmassasje, bør de snakke med terapeuten om eventuelle utestående problemer de ønsker å se adressert i massasjen. De fleste terapeuter er glade for å konsentrere seg om en enkelt kroppsdel ​​for en hel massasje for å oppnå varige resultater som klienten virkelig vil føle. Det er også viktig å kommunisere med massasje terapeuten om smerte, en massasje må aldri skade, og hvis det er smertefullt, vil det være kontraproduktivt. Massasjen kan være intens, men hvis en klient begynner å føle smerte, bør han eller hun kommunisere det umiddelbart. Ved slutten av økten bør mye vann forbrukes for å hjelpe kroppen til å uttrykke giftstoffer som slippes ut under massasjen.