Hva er en dilatert livmorhals?

Hos kvinner er det bestemte tider hvor livmorhalsen, som åpner for uterus, kan åpne eller utvide seg. Mesteparten av tiden sitter den i en lukket stilling, men visse operasjoner kan åpne livmorhalsen for å få tilgang til livmoren, og til og med noen gynekologiske prosedyrer kan gjøre dette. Uansett medisinsk eller naturlig, i slutten av en graviditet oppstår en dilatert livmorhals for å tillate passage av fosteret ut av livmoren.

Selv om folk kan knytte en dilatert eller åpen livmoderhals som noe som oppstår ved slutten av en ni måneder graviditet, kan det sikkert oppstå andre ganger. Både dilatasjon og curettage (D & C) og dilatasjon og evakuering (D & E) øker livmorhalsen for å få tilgang til livmor. Det er mange omstendigheter under hvilke en av disse prosedyrene kan finne sted – for å forårsake abort, for å avslutte et savnet abort eller for å fullføre et abort. En D & C kan også forekomme for å behandle tilstander som tung vaginal blødning eller å sjekke for kreft. Det er viktig å huske at en utvidet livmorhals også oppstår under abort, men noen ganger må dette induseres hvis det blir savnet.

Noen gynekologiske kontorprosedyrer er også avhengige av å utvide livmorhalsen til en viss grad. Plassering av noen prevensjonsapparater krever det, som for tilfeller av hormonal eller ikke-hormonell intrauterin enhet (IUD) -plasseringer. Vanligvis kan denne korte dilatasjonen være litt til svært ubehagelig, selv om livmorhalsen bare kan åpnes en centimeter eller to.

I en normal graviditet forblir livmorhalsen for det meste lukket til arbeidsstedet og leveransen. I løpet av de siste ukene kan Braxton-Hicks sammentrekninger føre til svak livmorhalsutvidelse, og noen kvinner kan passere en slimplugg som kalles det blodige showet som indikerer at arbeidet er nært forestående. Under de aktive og overgangsfaser av arbeidet fortsetter livmorhalsen å utvide seg, og målinger kan bli tatt for å bestemme sin spesifikke bredde. Full utvidelse er ti centimeter (3,94 inches). Når dette er nådd, blir kvinner vanligvis instruert til å begynne å presse.

Siden cervical thinning eller effacement er en del av å oppnå den fullt utvoksede livmorhalsen, vil mange gravide kvinner vite hvordan de kommer til dette punktet før. Det er mange tips og triks for å oppnå litt utvidelse når forfallsdatoen er nådd. En av de mest kjente av disse har samleie med en partner. Eksponering for sperma er eksponering for prostaglandiner, noe som hjelper til å myke eller utløse livmorhalsen. Med indusert arbeid, kan leger bruke en prostaglandinsinnsats for å oppnå en myk eller utvidet livmoderhals.

Å oppnå en utvidet livmorhalsen raskere er ikke alltid ønskelig. Noen kvinner utvider seg raskt i det som kalles utbredt arbeidskraft. Dette kan ikke opprinnelig bli lagt merke til eller svært smertefullt, slik at når arbeidskilt er tilstede, er plutselig ekstremt smertefullt og leveransen beveger seg for fort et tempo. Til slutt, gradvis utvidelse, men ubehagelig, er vanligvis tryggere for både mor og baby.