Hva er en cellulitt abscess?

En cellulittabscess er en samling av smittsomt materiale under huden som ikke kan tømme, noe som fører til dannelsen av en palpabel klump. Det er resultatet av ubehandlet eller dårlig administrert cellulitt. Til slutt vil samlingen av materiale bryte seg selv, drenere til overflaten og potensielt skape et stort sår. Ideelt sett bør behandling gis før dette oppstår, så det kan trygt tømmes og behandles for å begrense risikoen for pasienten og minimere arrdannelse. En allmennlege kan ofte gi den nødvendige behandlingen for en pasient.

Cellulitt er en infeksjon like under overflaten av huden forårsaket av bakterier som koloniserer bindevevet i lagene av hud og underliggende muskel. Disse bakteriene kommer inn på stedet gjennom små sår, inkludert små kutt og riper. Etter hvert som bakteriene raser, blir stedet varmt, hovent og rødt, og det er mulig å utvikle en cellulittabcess som infeksjonen utvikler seg.

Abcessen vil inneholde en samling av pus, avfallsprodukter fra bakterier, døde bakterier og hudceller, og annet materiale. Det kan være vanskelig å ta på og vil vanligvis forårsake ubehag for pasienten. En risiko med en abscess er muligheten for at den vil trenge inn dypere inn i kroppen før den brister, slik at bakteriene sprer seg til steder de ikke kunne nå før. Abscesser kan også forårsake signifikant ardannelse når de brister seg selv, da lommen vil skape en dyp pit i pasientens hud, samt å forlate et åpent sår som kan være sårbart for infeksjon.

Når en pasient går til legen for en cellulittabscess, vil legen vanligvis anbefale drenering og rengjøring av absessen for å fjerne innholdet og adressere infeksjonen. Avløp kan være igjen på plass for å la lommen fortsette å tømme mens pasienten tar et antibiotikakurs for å drepe smittsomme bakterier. Når cellulitt er løst og abscessen ser ut til å være helbredende, kan avløpene trekkes tilbake for å la huden helbrede seg.

Pasienter som merker ting som rødhet under huden, ømhet og hetter på huden, må søke lege. Disse kan alle være tegn på cellulitt, og hvis infeksjonen ikke blir behandlet, kan potensielle komplikasjoner inkludere bakteriell og organskader forårsaket av en voldsom infeksjon. Raskt behandling kan hjelpe pasienter med å unngå en ubehagelig cellulittabscess, så vel som disse alvorligere komplikasjoner av infeksjon.