Hva er en bronkial hoste?

En bronkial hoste er vanligvis identifisert som en tett følelse i brystet, da det påvirker bronkus, som er kroppens luftvei. Denne typen hoste blir ofte ledsaget av hvesning, kile i halsen og slim. Det er ulike årsaker til en bronkial hoste, med noen av de vanligste som er en forkjølelse, bronkitt, influensa, astma og lungebetennelse. Det er ofte nødvendig å se en lege for å kurere denne tilstanden, men noen hjemmemekanismer inkluderer hosteundertrykkende midler, en luftfukter og varme væsker, for eksempel te.

Mange får hoste når de lider av forkjølelse, i så fall kan de også merke gult eller klart slim som kommer opp når de hoster sammen med overbelastning, ondt i halsen og feber. Slim som er brun eller grønn, kan signalisere bronkitt, som vanligvis oppstår når en forkjølelse blir verre, medfører kortpustethet og hvesenhet. Selvfølgelig kan en bronkial hoste kombinert med hvesning også skyldes astma, spesielt hvis resten av kroppen føles bra.

På den annen side kan en tørr hoste som ikke gir slim, indikere influensa, som vanligvis ledsages av kulderystelser, tretthet og høy feber, for å nevne noen få symptomer. Lungebetennelse virker likt, men det oppstår per definisjon når hosten har gått inn i lungene. Andre symptomer på lungebetennelse inkluderer brystsmerter og kortpustethet. Dessverre kan en bronkial hoste også signalere mer alvorlige forhold som ikke er lettbehandlet, som emfysem eller lungekreft. Det er derfor å se en lege for å få en offisiell diagnose, anbefales vanligvis.

En bronkial hoste kan bli soothed hjemme i noen tilfeller, ved hjelp av enten over-the-counter medisinering eller gjenstander som de fleste allerede har i huset. For eksempel, drikker varme væsker er ofte beroligende for halsen, og kan også løsne opp slim slik at det ikke er nødvendig å hoste veldig hardt for å kvitte seg med det. Av denne grunn blir varm te med honning ofte brukt til hjemmebehandling av en bronkial hoste. Åndedretthet i varm, fuktig luft er også nyttig når det gjelder å hjelpe halsen til å føle seg bedre mens lindring av overbelastning, slik at de som lider av tørr hoste, kan bruke en luftfukter eller til og med puste inn dampene i en gryte med kokt vann. Endelig kan hosteundertrykkende stoffer finnes i de fleste butikker uten resept, alt fra hostedråper til væske som sannsynligvis vil stoppe hosten lenge nok til å få en god natts søvn.