Hva er en alvorlig bihuleinfeksjon?

En alvorlig bihulebetennelse er preget av sinus smerte, trykk og overbelastning. En bihuleinfeksjon er vanligvis forårsaket av bakterier som har multiplisert i sinusområdet. Når symptomer som feber og kulderyning følger med nesestop, kan en alvorlig bakteriell sinusinfeksjon ha utviklet seg.

Kronisk bihulebetennelse kan resultere i hevelse i sinuskavlene. Dette kan skyldes allergier eller gjentatte øvre luftveisinfeksjoner. Når membranene og bihulene blir hovne og betent, vil arvæv sannsynligvis utvikle seg. Uten riktig drenering kan en sinusinfeksjon følge.

Noen individer kan finne seg å være utsatt for sinusinfeksjon etter å ha fått seg frisk kulde. Et av tegnene på at en forkjølelse har utviklet seg til en sekundær infeksjon i bihulene, er tilstedeværelsen av et veldig tykt grønt eller gult farget slim. Dette kan enten bli tømt fra neseborene eller hostet opp. I alvorligere tilfeller kan en alvorlig sinusinfeksjon føre til øreinfeksjon eller muligens lungebetennelse, hvis den ikke behandles lenge.

De som lider av en alvorlig sinusinfeksjon, vil ofte ha smerte, trykk og ømhet rundt øyesokkene, over nesebroen og i kinnbenet. En lege kan avgjøre om pasienten har en bakteriell sinusinfeksjon eller et enkelt hodet kaldt. Vanligvis gir forkjølelse bare en mild feber, selv om en alvorlig bihulebetennelse kan føre til moderat til høy feber.

Decongestants er ofte anbefalt for en alvorlig bihulebetennelse og hvis feber er til stede, kan et antibiotika også bli foreskrevet. Hvis pasienten opplever moderat smerte eller hodepine, kan en smertestillende overbelastning bidra til å lindre det. Post-nesedråpe, som ofte følger med en sinusinfeksjon, kan noen ganger styres ved bruk av et antihistamin.

En bihuleinfeksjon i løpet av svangerskapet kan trenge å bli behandlet uten bruk av medisiner som frikjemikalier og antihistaminer. I dette tilfellet kan pasienten finne lindring ved å inhalere damp. Dampterapi kan ofte lindre og bryte opp sinusbelastning og anbefales ofte av leger som en trygg måte å behandle bihulebetennelse på.

Noen leger mener at bihuleinfeksjoner kan oppstå på grunn av overbruk eller misbruk av nasal decongestant spray. Hvis slike sprøyter brukes hyppigere enn anbefalt dose, kan det oppstå en rebound-effekt, noe som gjør nes- og sinuspassasjen blitt enda mer betent og hovent. Mange individer finner at en sikker løsning og et alternativ kan benytte bruken av en saltvann fuktighetsgivende spray.